Skip The Rush


Naam : Skip The Rush
Genre : Alternative
Land : Nederland
Website : http://www.SkipTheRush.com

Discografie

(Geen albums gevonden)

Concerten

(Geen concerten gevonden)
Alle concerten

Artikelen

(Geen artikelen gevonden)

'De werkelijke belofte voor gitaarland Nederland'. Niet het minste compliment voor een jonge, Nederlandse gitaarband. Zeker niet als het geschreven staat in een toonaangevend tijdschrift als OOR. Het Amsterdamse rock kwintet Skip the Rush timmert de laatste tijd zo hard aan de weg, dat je haast zou vergeten dat ze nog niet eens een debuut cd uit hadden. Wordt 2005 hét jaar van Skip the Rush?

Zanger Jaap over de reacties op Skip the Rush: 'Het gaat snel met ons. We werken hard, en vanaf het begin af aan hebben mensen zich geïnteresseerd voor onze muziek. Dat terwijl we niet alleen spelen om te behagen. Het is niet erg als het een beetje jeukt.' Of dit het jaar van Skip the Rush wordt zal de tijd leren, aan de motivatie van de band zal het in ieder geval niet liggen: 'Ook een optreden voor zes man is nog altijd 80 keer belangrijker dan hoe je op de foto staat'.

Spelen alsof je leven er van af hangt, nietsvermoedende luisteraars meeslepen, de zaal op z'n kop zetten, Skip the Rush doet het maar al te graag. De band heeft de afgelopen twee jaar zoveel mogenlijk gespeeld en sinds de shows in in zalen als Melkweg, Simplon, Patronaat, de Kade, Paradiso en de Popronde groeit de aanhang in de Benelux gestaag. Daarnaast was de band een geslaagde support act bij Colour of Fire, Coheed and Cambria, Mauro en Racoon.

Skip the Rush belandde met de (inmiddels uitverkochte) EP 'Chaperone' op de 6e plaats van de OOR ondergrond top 20, werd Local Hero in de LiveXS en verscheen op samplers van Silent Minority Records, Stacey Records, Popronde (geselecteerd voor 7 van de 10 optredens in 2004) en de Grote Prijs van Nederland (finalist in 2003).

Het debut album van Skip the Rush komt 14 maart uit via Glam Records. Distributie verloopt in de Benelux via Suburban. Het debuutalbum is in twee inspirerende weekenden opgenomen in de Fear Factory studio in Osnabruck (Duitsland), geproduceerd door Mike Stewart (The Gourds, Jewel in the Mire) en gemasterd door Alex Geurink (Kane).

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew