Iedereen Zooo Jotje


Naam : Iedereen Zooo Jotje
Genre : Ska punk
Land : Nederland
Website : http://www.jotje.nl

Discografie

Iedereen Zooo Jotje
U Brabbelt Wat Meneer?
2009
U-Lit
Iedereen Zooo Jotje
In den olden rupsch
2003
geesthuis/u-lit
Iedereen Zooo Jotje
In de trein met tante Agaat
2001

Iedereen Zooo Jotje
Lofliederen op de Intoxicatie
1998

Concerten

(Geen concerten gevonden)
Alle concerten

Artikelen

(Geen artikelen gevonden)

Ergens in de zomer van ’95 werd op een jotje avond het ridicule plan gevat een band op te richten. En niet zo maar een band, nee, een band waarin elk van de bandleden een instrument zou bespelen dat ‘ie nog niet kon bespelen. Begin ’96 begon deze grap ‘serieuzere’ vormen aan te nemen en zag IZJ het levenslicht. Punk met een klein beetje ska en idiote teksten over bier en wiet, hetgeen resulteerde in een 7-track demoteep. Maar da’s lang geleden....

Tegenwoordig is de muziek meer verschoven richting snelle ska en feestmuziek met invloeden van punk, metal, reggae, surf en nog wel wat stijlen, zonder echter als de normale two-tone ska te gaan klinken. Zo heeft IZJ geen blazersectie, maar worden de melodieën gehaald uit een Casio speelgoedkeyboard. Het tekstueel niveau is iets gestegen, maar de onderwerpen zijn onveranderd.

Een en ander bleek toch voor een aanzienlijk aantal optredens te zorgen verspreid door Nederland, België en ook Frankrijk, zowel op kleine festivals en feesten als met grotere namen als The Beatbusters, Mark Foggo, Jammah Tammah, Eläkeläiset, Beef, Let’s Quit, Olho De Gato, Betercore en meer.

Inmiddels is IZJ gemuteerd tot een strakke live-band met pompende ska en feest nummers en zijn er 3 cd’s verschenen: “Lofliederen op de Intoxicatie” (1998), “In de Trein met Tante Agaath” (2001) en “In den Olden Rupsch Geloogheerd” (2003). De laatstgenoemde cd is uitgebracht door U-Lit Records. (www.u-lit.com)

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew