Roggel


Naam : Roggel
Genre : Hardcore-Punk
Land : Nederland
Website : http://www.archengigi.net/roggel

Discografie

(Geen albums gevonden)

Concerten

(Geen concerten gevonden)
Alle concerten

Artikelen

(Geen artikelen gevonden)

Het is 1991... In Ulft is een gekraakt pand dat met ontruiming wordt bedreigd... Een stelletje krakers beluit uiteindelijk een groot afscheidfeest te geven, en een aantal maffe bands treden er op... Er wordt voor de gelegenheid een band opgericht, en zij noemen zich Roggel.

Roggel bestond toen uit Bart en Bobo (zang) Hannie (Gitaar) Henk (Bas) Wifred (drums)
Het optreden werd een groot succes. De gehele set werd twee keer gespeeld, en zelfs oom Agent kwam even luisteren naar al dat prachtigs... De geluidsapparatuur had het zwaar te verduren, en het was meer dan gezellig! Helaas was dit daadwerkelijk het laatste feest! Het Oerhausse en Roggel werden spoedig vergeten..

Het is 1994, en het met ontruiming bedreigde Kabouterdorp vormd aanleiding weer opnieuw samen te komen... Ditmaal zonder Bobo, Hannie als 2e zanger, en nieuwkomer Edgar! Na een keer oefenen daags tervoren treden zij op... Bart spuugt vuur, en en de band knalt er weer op los!! Ditmaal was het gehele gebouw omsingeld met politieauto's! (zie foto sectie) Een leuk feestje was het!

Vanaf dat moment besluiten de mannen van Roggel vaker kraakpanden met hun muzikale talenten op te luisteren. luisteren... Het bevalt ze goed... Dit doen ze voor het eerst op de Galgenberg, zonder Hannie, die wordt eenmalig vervangen door Mathieu, en dan nog op een studentenfeest met eenmalig een zangeres Bastienne om daarna het clubcircuit onveilig te maken met Bart (zang) Edgar (gitaar-zang) Wilfred (drums-zang) en Henk (Basgitaar-zang), met deze bezetting zullen ze en aantal jaar samen blijven...

Intussen werden er twee demo tapes afgeleverd, en diverse bijdragen op verzamelceedees, o.a. die van punkblad X-treem en Bits of Noise, en zelfs een heus intervieuw voor de radio, en opnamen van TV oost. Ook ging Roggel de grenzen over, ze traden op in Duitsland en Belgi wat weer een hele ervaring was.. Intussen werden in een razend tempo nieuwe nummers gemaakt, en daaraan vastgekoppeld een demootje, het hoesje van de demo werd dan weer omgezet tot een spandoek, die tijdens de optredens achter het drumstel werden opgehangen,

Uiteraard hebben de mannen van Roggel vreemde avonturen beleefd en er is zelfs een stripverhaal van gemaakt... Dat is echter alleen nooit uitgebracht, en de schetsen ervoor schenen van de aarbodem verdwenen, inmiddels zijn ze opgedoken (Wilfred al ze gelukkig nog in zijn bezit en heeft ze opgestuurd) en inmiddels staan de schetsen op een speciale pagina.
Deze spandoeken hadden steeds een ander thema, zo was er eentje met een levensgrote Arie Nijman erop, een met de stripfiguren van Roggel, n met een kereltje die een gigantische sloophamer vasthield (verbouwingen naar aanleiding van de Goudvishal rel) en de meest bekende "schreeuwer" (Slecht voor de strot, goed voor het imago) die de meeste optredens opluisterde. De meeste ontwerpen werden door Wilfred getekend, en Henk schilderde ze dan weer op doek. En doek is spoorloos verdwenen. De "Schreeuwer" is nog steeds aanwezig.

Het is 2002... Henk besluit Roggel te verlaten... Er wordt een nieuwe bassist aangetrokken in de vorm van Rick, die een goede vervanger blijkt, tijdens het eerste optreden in Silvolde, tijdens de braderie in de openlucht en wederom worden nummers op een verzamelceedee gezet... (Duitse label, vitaminenpillen)

Dan tenslotte is ook Bart weg uit Roggel, en zij gaan verder als driemanssformatie... Bart en Henk gaan echter hun eigen weg, en gaan samen met Sander (Rick's broer) en drummer Herrie de oefenruimte in... Ze treden na 2 keer oefenen meteen op in Nijmegen, en brengen gelijktijdig een demo uit.

Zo is dan een moment dat er twee (!) dezelfde bands bestaan. Roggel met Wilfred (drums) en Edgar (gitaar) en Rick (Bas) en Rochel met Bart (zang) en Henk (gitaar en bas) Herrie (drums) en Sander (bas en gitaar)

... Na het enkele optredens van beide Ro(ch)ggels nooit meer wat van de bands vernomen... Maar wat niet is kan nog komen... Met Roggel weet je het echter nooit!!


© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew