Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
Sziget 2006
woensdag, 09-08-2006 t/m woensdag, 16-08-2006
Óbudai Island, Budapest
€100,-
http://www.sziget.hu/festival_english
Informatie Bands (5) Wie gingen er (18) Recensies (0)
In augustus 2006 zal Sziget voor de 14e maal plaats vinden in Budapest. Het festival word gehouden op een van de meest uitnodigende plaatsen voor muziek en cultuur liefhebbers, het eiland "Sziget" midden in de Donau dat dwars door Budapest gaat.

Een week lang, in de warmste maand van het jaar, verwacht het festival vele studenten en jonge volwassenen uit heel europa, en uit vele andere delen van de wereld. Met ook dit jaar weer ongeveer 1000 verschillende acts, verdeeld over 60 podia.

Sziget is meer dan alleen een festival, maar het is een week lang kamperen op een prachtig eiland, waar naast de basis faciliteiten ook een postkantoor, en een bank te vinden is. Maar ook restaurants, kroegen, winkels, een zwembad en heel veel andere activiteiten die voor het nodige vermaak zullen zorgen. Sziget is eigenlijk niet voor een gat te vangen of in een hokje te stoppen, elk podium bied een bepaalde muziek/cultuur stroming aan. Zo zijn er o.a. podia voor mainstream muziek, metal, worldmusic, electric dance, alternative, blues en jazz.

Bezoekers kunnen ook genieten van dichters, en elke dag verschillende theater voorstellingen in de theater tent. Ook is er een museum met verschillende tentoonstellingen, lectuur lezingen en klassieke concerten.

Voor de hele jonge festival bezoeker zijn er de gehele dag, een week lang, allerlei kinder activiteiten zoals schminken, clowns, spelletjes, en een speeltuin. Dit alles onder begeleiding van de kinder opvang. Zodat papa en mama rustig de act kunnen kijken die ze graag willen zien.

Sziget is meer dan gewoon een festival, het is dé plek om mensen te ontmoeten, vrienden te maken, verliefd te worden en een week lang te feesten.





© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact