Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
Rise against
zondag, 13-03-2011 19.00 aanvang, 18.00 zaal open
013, Tilburg
23 eur excl servicekosten
http://www.013.nl
Informatie Bands (2) Wie gingen er (9) Recensies (0)
Het Amerikaanse punkrockgezelschap Rise Against komt volgend jaar voor een exclusief optreden naar Nederland. De groep uit Chicago vereert op zondag 13 maart de Tilburgse 013 met een bezoek. Opgericht in 1999 is de band inmiddels uitgegroeid tot één van ’s werelds beste en populairste acts in het genre.

Oorspronkelijk opgetrokken uit voormalig leden van cultbands 88 Fingers Louie en Baxter maakt Rise Against pijlsnel naam in het wereldje van melodieuze hardcorepunk. Via twee albums op het befaamde Fat Wreck-label (Lagwagon, NOFX, Dead To Me) belandt de groep al snel bij een major. Daar verschijnt in 2004 ‘Siren Song Of The Counter Culture’. Mede op basis van de hitsingle ‘Swing Life Away’ boort de band in de Verenigde Staten een groter publiek aan. Het succes beperkt zich echter niet alleen tot de VS; ook in Europa bouwt men een trouwe schare volgelingen op.

Het succes wordt vervolgens vrij gemakkelijk geconsolideerd; nieuwe platen verkopen onverminderd goed, zijn kwalitatief erg sterk en wat betreft optredens - in zalen en op festivals - krijgt de groep ook steeds prominentere plekken op de rol toegewezen. Het geluid van de heren leent zich dan ook ontzettend goed voor grote mensenmassa’s: een charismatisch zanger, een combinatie van rauwe hardcorepunk en catchy melodieën en een uitermate gedreven presentatie. Kortom, alle ingrediënten voor een meer dan boeiende punkrockshow zijn aanwezig.

Behalve gedrevenheid op het muzikale vlak laat Rise Against zich ook niet onbetuigd op andere gebeiden. Zo steunt de groep dierenrechtenorganisatie PETA en is het grootse deel overtuigd straight edge. De band steunt daarnaast openlijk Barack Obama tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2008. Momenteel werkt het viertal aan een nieuw album dat volgend jaar moet verschijnen. En bij een plaat hoort natuurlijk een tournee die de groep weer naar Nederland brengt. 013 verwelkomt de heren op zondagavond 13 maart. De voorverkoop voor dit optreden begint zaterdag 4 december.

Rise Against
Zondag 13 maart 2011 | aanvang 19:00 | zaal open 18:00
Tickets € 23 (excl. service- en transactiekosten) Dommelsch Zaal |VVK vanaf 4 december 2010





© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact