Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
Riverboat gamblers - baby face nelson - fake orgasms
vrijdag, 31-01-2014 20:00
Iduna, Drachten
8,-
http://www.iduna.nu
Informatie Bands (2) Wie gingen er (1) Recensies (0)
vrijdag 31 januari - open 20:00 - toegang 8 euro

RIVERBOAT GAMBLERS (vs)
BABY FACE NELSON
FAKE ORGASMS
dj Ray Koocks

Al jaren staan ze bekend als een van de beste bewaarde punkrockgeheimen: het Texaanse The Riverboat Gamblers. Met een live-show waar je U tegen zegt heeft dit vijftal tot in alle uithoeken van de wereld een trouwe -en na elke show groeiende- fanbase. Een beetje garage, een beetje rock maar vooral een stevige dosis opzwepende punkrock is wat The Gamblers sinds 1997 produceren. Beïnvloedt door die ook al Amerikaanse band The Candy Snatchers en vergelijkbaar met ‘hippe’ bands als Dead to Me en Cobra Skulls.

Tot op heden bracht de band een zestal albums uit waarvan het uit 2012 afkomstige “The Wolf You Feed” het meest recent is. Hierop laat de band een volwassener geluid dan ooit horen! Dat niet wil zeggen dat de punkrock is verdwenen maar wel dat de band zo nu en dan een stapje terugdoet qua snelheid wat doet denken aan een band als The Gaslight Anthem!!

Baby Face Nelson is opgericht in de nadagen van 2011 en speelt een wilde mengeling van country, honky-tonk en punkrock. De mannen van Baby Face Nelson hebben allemaal een punkrock- en rock’n’roll verleden, maar tegelijkertijd luisterden zij ook naar Johnny Cash, Waylon Jennings en Hank Williams (I en III). Baby Face Nelson is opgericht om deze twee grote liefdes te combineren.

Aftikken en gaan, dat is Fake Orgasms. Douwe (the black cult), Rutger (loud squirt), Harmen (twiggy sleaze) en Peter. Een viertal uit Groningen. Geboren uit frustratie. Beïnvloed door hardcore uit de 80's zijn de nummers kort en opgefokt. Vertier voor het hele gezin.





© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact