crielsonGegevens
Naam: Crielson
Plaats: Oosterhout
Site: http://www.since1800.com
Aantal dagen lid:4735
Forum posts:0

Biografie Since1800
Het geluid van de jonge band Since1800 is niet meer in een woord te omschrijven. ‘Laten we het maar houden op rock, en van alles eromheen', zegt de band zelf.
De band overtuigd live dan ook met een afwisselende set, met punkrock, Hiphop, Blues, Hard Rock en pop invloeden. Ook de liedjes zelf variëren van serieuze tot Mickey Mouse thema's. Na diep nadenken kwam zomaar uit het niets de naam Since1800 tevoorschijn, er houd zich dan ook geen diepe betekenis schuil achter de naam.
De band werd opgericht in de winter van 2003, toen toenmalig drummer Mike, Peter en Emiel besloten samen wat te gaan spelen, en kijken of er een band zou kunnen ontstaan.
Het klikte goed, en na een tijd samen geoefend te hebben, volgde het eerste optreden.
Een aantal optredens later bleek er een ontzettend groot verschil te ontstaan in de toekomst plannen van de drummer, en de andere bandleden, dus de drummer verliet de band.
Er moest een nieuwe drummer komen, en nu ze toch bezig waren met zoeken, besloten ze er gelijk een tweede gitarist bij te zoeken.
De uitkomst was Koen, die binnen no-time gitaar leerde spelen, en niet veel later de band kwam vergezellen. Vervolgens kwam de broer van Peter, Jeroen, die ook als drummer in een andere band actief was de positie van drummer bezetten.
Nadat de gloednieuwe 4-mans formatie een feit was, werd er weer flink gebuffeld in het repeteerhok, en al snel traden we weer op met een gloednieuwe set aan eigen nummers. Het viertal groeide langzaam uit tot een feestelijke, vrolijke en tevens graag geziene band.
Het ontbrak nog aan opnames van de liedjes, dus zocht de band naar een oplossing. Op primitieve wijze ontstond zo de 11-track CD genaamd ‘Seven'. Het waren een elftal punkrock songs, waarbij menig voetje van de vloer zal komen.
Na een X-aantal optredens was het weer tijd voor nieuwe liedjes. De vele stijlen liedjes die daaruit gekomen zijn, zal een eigen identiteit zijn van de band. Ook nu is het weer de bedoeling dat deze songs opgenomen zullen worden, en als het zover is, zult u er ook zeker meer van horen.
Wie van vrolijke maar ook stevige, afwisselende rock houd, kan deze band niet missen!

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew