beerstobeersGegevens
Naam: serge
Aantal dagen lid:3471
Forum posts:2

Egghead heeft met veel bekende groepen op het podium gestaan, maar is zelf altijd onbekend gebleven. Hoe moeilijk dit in die negentiger -toen alles van een leien dakje ging-jaren ook was. Het risico zelf beroemd te worden is natuurlijk altijd aanwezig als je met regelmaat voorprogramma bent van publiekstrekkers als Space Marines, Green Lizard, Sick of It All, Cardiacs of Claw Boys Claw maar op een of andere manier is het de band altijd gelukt om uit het spotlicht te blijven.  Eigenlijk kennen wij geen andere band die onbekender is bij zo’n groot publiek dan EGGHEAD. In hun hoogtijdagen is er zelfs een moment geweest dat het aantal mensen dat nog NOOIT van EGGHEAD had gehoord een magische vijf en een half miljard bereikte!
 
Na een stormachtige decennium gaven de IJmuidense freak rockers er begin 1999 de brui aan. Met een festival rond de band in het toenmalige Donkey Shot vierde men het tienjarig bestaan om daarna nooit meer iets te laten horen. Lekker fraai!
Nu zijn we weer een decennium verder en alsof er niets aan de hand is kondigt de band op haar website (tediousrecords.com) aan weer te gaan optreden.
 
Volgens zanger Rut Martin ziet de band als een berg op tegen het optreden en zal men ook zeker geen moeite doen enige tijd in een grondige voorbereiding te steken. Hij geeft aan dat de toezegging om op te treden een foutieve keuze is geweest en dat nu al vast staat dat het van eenmalig aard is.
 
Voor sommigen een unieke kans dus om de chaos van destijds te herbeleven, voor anderen een mogelijkheid eindelijk eens te zien waar het nu allemaal om draaide: de ondefinieerbare muziek. Met raadselachtige overgangen, onmogelijke tempowisselingen en een scala aan invloeden werden veelal refreinloze nummers bedacht en in eigen beheer uitgebracht op allerlei cassettes en cd’s. Daarnaast draaide er een heel circus om EGGHEAD heen waarin liefhebbers op de hoogte werden gehouden van het laatste nieuws middels hilarische nieuwsbrieven en de bandleden voorzag van belachelijke kledij. De band was geliefd en gehaat bij intelligentsia in Nederland en België, speelde bijna 100 optredens en maakte toen al een videoclip maar die is kwijt.
 
Gaat dat zien!
© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew