Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Better Offs


Naam : The Better Offs
Genre : Alternative
Land : Nederland
Website : http://www.betteroffs.com

Discografie

The Better Offs
Talk is silver, guns are gold
2006
Squash Records
The Better Offs
Smash Hits
2004
Eigen Beheer
The Better Offs
Smash Hits
2004
Eigen Beheer

Concerten

(Geen concerten gevonden)
Alle concerten

Artikelen

The Better Offs hebben nieuwe drummer 27-10-07 / Nieuws / 3 reactie(s)
The Better Offs - Talk is silver,... 02-04-07 / Album review / 0 reactie(s)
Drummer verlaat The Better Offs, band... 26-02-07 / Nieuws / 2 reactie(s)
Gezien in Willemeen: The Better Offs 03-06-06 / Concert review / 3 reactie(s)

Sinds 2002
Niels Lange – zang, synth
Erik van der Most - bas, achtergrondzang
Danny Schoofs – drums
Robbert Krijger – gitaar
Erik Roosken - gitaar, achtergrondzang

Na een zeer succesvol jaar, met een cd-release en een aansluitende tour langs Nederlandse zalen, zijn The Better Offs enthousiaster en ambitieuzer dan ooit tevoren. Na een paar jaar van oefenen, schrijven, opnemen en optreden, weten de bandleden dat ze genoeg kwaliteit in huis hebben: songwriting van goed niveau, een retestrakke stage act die geen moment saai wordt en het enthousiasme om iedere zaal op hun hand te krijgen.

Luister naar The Better Offs en je hoort beukende drums, superstrak basspel, een gigantisch gitaargeluid, melodieuze zang en een piepende synthesizer. Luister goed en je hoort een band die net zo goed 'the next best thing' in de internationale rock kan zijn. Gek misschien, maar deze band komt gewoon uit Rotterdam en Utrecht.

The Better Offs stammen uit 2002; vier leden kenden elkaar al zes jaar van de middelbare school, maar niemand had er daarvóór ook maar aan gedacht samen een band te beginnen. Nu kunnen ze zich niet voorstellen hoe het is om in een andere band dan deze te spelen. Iets wat je terugziet in de gedrevenheid van The Better Offs. Een band die muziek maakt volgens hun eigen criteria: energiek, krachtig en met een goede balans tussen 'straight forward' en 'verrassende elementen'. Geïnspireerd door bands als NoFX, Green Day (voor de oogschaduw), The Libertines en Motion City Soundtrack.

*** Releases en touren
2006 was tot nu toe het meest succesvol, met de release van het eerste volledige album 'Talk is Silver, Guns are Gold', opgenomen bij de bekende Rocketdog Studio van Eppie 'Berserker' Hotz in Westervoort en gemastered door Dennis Leidelmeijer van Excess Studios Rotterdam ( o.a. The Apers en After Forever). Op dit debuutalbum laat de band zien dat je geen dure studio nodig hebt. Zolang de liedjes en de arrangementen maar voldoende kwaliteit bevatten. Een mening die wordt gedeeld door pers, publiek, zalen en Squash Records, die de cd heeft uitgebracht.

Met deze release uit 2006 en de debuut-EP 'Smash Hits' uit 2004, heeft de band aardig wat ervaring opgedaan in songwriting, opnemen, touren en onophoudelijk samenspelen. Nummers met een gigantische hoeveelheid energie en enthousiasme, die zalen als Waterfront, 013, LVC en het Paard al hebben overtuigd. 2006 bracht de band veertig shows en ze zijn nog maar net begonnen.

*** Toekomst
2007 begon niet heel best, met het vertrek van drummer Ivan Weijdt door motivatieproblemen. Binnen een paar maanden staat de boel echter weer als een huis: Danny Schoofs heeft de drumkruk overgenomen en hij laat de band beter klinken dan ooit. Zijn ambities passen perfect bij de band en de beoogde toekomst. Een toekomst met non-stop touren (nationaal en internationaal) en cd's opnemen.

De tweede helft van 2007 brengt een tour langs de Nederlandse zalen om het publiek kennis te laten maken met de nieuwe line-up en de muziek van The Better Offs.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact