Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Blender


Naam : Blender
Genre : Punk-rock
Land : Nederland
Website : http://Coming soon!

Discografie

(Geen albums gevonden)

Concerten

(Geen concerten gevonden)
Alle concerten

Artikelen

(Geen artikelen gevonden)


Autobiografie van Blender

Blender is opgericht in de herfst van 2002 toen Joan en Dennis in gesprek raakten op de kermis. Na een tijdje praten kwamen ze er allebei achter dat ze een instrument bespeelden en een band wilden beginnen. Een afspraak voor een jamsessie werd gemaakt. Erik was de drummer uit Dennis z’n oude band dus een drummer was snel gevonden.
Dennis herinnerde zich nog dat Martijn voor z’n vertrek naar Zweden gezegd had dat ie wel een keer met hem wou gaan jammen als hij weer terug was. Na een kort telefoontje was de bezetting compleet.
Het klikte meteen na de eerste jamsessie en een nieuwe band was geboren.
Na een tijdje covers gespeeld te hebben begon de band eigen materiaal te schrijven.
Met invloeden uit de punkrock, emo en hardcore genres wordt er in een eigen stijl gespeeld waarin heavy rock de boventoon voert. De diverse liedjes worden gespeeld met zware, scheurende gitaren, strakke drums, volle, warme bastonen, een rauwe zang met soms ook screams en staan garant voor een energieke show.
Op 20 Juni 2003 speelde Blender haar eerste optreden in jongerencentrum Ex-Voto te Voorhout tijdens het Trui uit festival. Door het publiek werden ze verkozen tot beste nieuwe band en wonnen daarmee de felbegeerde wisseltrui.
Blender is geïnspireerd door bands als, Thrice, Refused, Lagwagon, Bodyjar, Rise Against, Pennywise, Millencolin, Queens of the Stoneage, Foo Fighters en komt uit de Bollenstreek.

Dennis - Gitaar/vocals
Martijn - Gitaar/vocals
Joan - Bass
Erik - Drums



© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact