Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Five Days Off


Naam : Five Days Off
Genre : Punk-rock
Land : België
Website : http://www.fivedaysoff.com

Discografie

Five Days Off
Beerfoot Trail
2005
Funtime Records
Five Days Off
flatcat / 5 days off (split ep)
2003

Five Days Off
Flatcat / Five Days Off (split ep)
2003

Five Days Off
Coast to Coast
2002

Five Days Off
Ripping The Field: Re-releas
2000
New Horizon records
Alle 7 albums

Concerten

(Geen concerten gevonden)
Alle concerten

Artikelen

Nieuwe cd Five Days Off... 18-11-05 / Nieuws / 0 reactie(s)
Five Days Off zet videoclip on-line 08-06-04 / Nieuws / 0 reactie(s)

Belgische SKATE-punk band die in begin 1996 is begonnen. Hun eerste full lenght cd is "Ripping The Field". In 2002 kwam hun tweede full lenght cd uit. '

Hieronder een korte biografie afkomstig van de website:
Biografie Five Days Off

Biografie Five Days Off

Winter 1995 in de buurt van Aarschot. Dat is waar en wanneer het voor Five Days Off allemaal begon. Erg gemotiveerd begonnen ze hun eigen songs te componeren. Het begon met het spelen van enkele locale optredens en al snel namen ze hun eerste democassettes op. De reacties waren erg leuk. Dikwijls werden er vergelijkingen gemaakt met bands als Satanic surfers, Randy en Strung Out, maar toch altijd met een eigen geluid! Na enige tijd kwam er interesse van Funtime Records om de nummers op hun label uit te brengen. Het resultaat was een split-cd let hun streekgenoten van Not that straight! Alle 500 exemplaren waren op korte tijd verkocht. Zo verspreidde de naam zich meer en meer. Gevolg: Er kwamen meer optredens in alle hoeken van het land. De reacties op hun eerste schijf waren erg positief en niet zo veel later werd Studio 195 (Krezip, Travoltas, ...) opnieuw gebooked voor de opnames van een tweede cd. Deze werd 'Ripping the field' gedoopt. Inmiddels is het 2000 geworden en tot hun eigen grote verbazing wordt deze laatste cd opnieuw itgebracht in Noord-Amerika (New Horizon-records) en zelfs tot in Indonesië.

2001 was een jaar van meer shows in het binnenland en zelfs in het buitenland. Er volgde enkele tours (naar onder andere Canada, Spanje, Zwitserland, ...) Ze kregen de kans voorprogramma's te spelen van Strung Out, Ten Foot Pole, Pulley, Venerea, Ignite, Satanic Surfers, No Fun At All, 59 Times The Pain, Down By Law, Bouncing Souls, Voodoo Glow Skulls, Reel Big Fish, Vision, Nra, Frenzal Rhomb, Useless Id, Burning Heads, Skin Of Tears, Pridebowl, Heideroosjes, Undeclinable... Ze deden ook enkele festivals in België. Five Days Off speelde dat jaar onder andere op Rock Herk, Groezrock en Krakrock. Nog datzelfde jaar gingen ze op tour met het Zweedse Adhesive (een band met erg wat naambekendheid in het punkrockmilieu) Hun live-reputatie ging er erg op vooruit en het werd stilaan tijd om een nieuwe plaat op te nemen. Dit gebeurde voor de derde keer op rij in Studio 195.

2002, de nieuwe cd ‘Coast to coast’ is een feit. De reacties waren uitermate positief. Niet alleen van de fans, ook de recensenten lusten er pap van. Ook deze cd werd internationaal gelanceerd door het Duitse Vitaminepillen (het label van onder andere het Nederlandse Travoltas, Italiaanse Shandon en Duitse Skin of tears). Five Days Off toerden opnieuw heel Europa rond. Zo kwamen Zwitserland, Italië, Duitsland en Spanje aan bod. Wat ze nooit durfden dromen, gebeurde die zomer. Ze kregen een plaatsje op de affiche van Pukkelpop in Hasselt. Die dag speelden ze op hetzelfde festival als kleppers als Sick of it All, Jimmy Eat World, Korn. Ze trokken, ondanks het vroege uur, een slordige 8.000 man tijdens een show. De reacties waren ongelooflijk.

In 2003 werd er nog meer getourd. Zo werden ze gevraag om samen met Shandon en Skin Of Tears op tour te trekken door Europa. Het was een hele ervaring en ook hier bereikte ze heel wat volk. Enkele maanden later waren ze te zien op alweer enkele festivals zoals Marktrock in Leuven en Boerenrock in Kortenaken. Tijdens Marktrock werden ze zelfs de hele dag gevolgd door de regionale televisie ROB. Buiten deze shows gebeurde er ook heel wat optredens in
binnen- en buitenland met onder andere Ten Foot Pole, Venerea, ... Eind 2003 trokken ze alweer de studio in voor een nieuwe plaat. Een split-cd ditmaal met het Belgische Flatcat. In het voorjaar van 2004 werden er heel wat optredens gedaan. Zo was er een tour, samen met Flatcat, in Spanje.

Rond de zomer trok de groep zich terug in het repetitiehok en werd het verdacht stil… Toch werd er nog nooit zo hard gewerkt en gerepeteerd als de voorbije maanden. In 2005 werden slechts een beperkt aantal optredens afgewerkt maar zeker niet van de minste: een festival in Barcelona (Spanje), een tour door het westen van Canada met bands als The Resistance en Belvedere. Prioriteit kreeg echter de nieuwe cd.

Deze werd ondertussen opgenomen onder de auspiciën van Nederlander Jasper Vergeer. De frontman van Undeclinable (Ambuscade). Als studio werd Dé Studio gekozen in Asse van Dirk Miers. De opnames zijn ondertussen beëindigd. Begin november zal de cd, die waarschijnlijk de titel ‘The Deerfoot Trail’ meekrijgt helemaal klaar zijn. 13 nummers zullen daarop staan. Enkele titels van nieuwe nummers: ‘Careless Nameless Faces’, ‘Drive-by Shooting’, ‘Ever since that day’, ‘Coincidence/Destiny’ en ‘The Ship is Sinking.’


© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact