Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

D-Fame


Naam : D-Fame
Genre : Ska punk
Land : Duitsland
Website : http://www.d-fame.de

Discografie

(Geen albums gevonden)

Concerten

(Geen concerten gevonden)
Alle concerten

Artikelen

(Geen artikelen gevonden)

D-Fame Biography


..Melody SKAte Core since 1999 in de "Westernmost Part of Germany" (Regio Aken).
- of: Melodic Punkrock met Ska-Elementen


..wij zijn:

Olí – guitar + lead-vocals
Chris – guitar
Tom – bass
Rob – drums + vocals
Guido – trompet (backing vocals)
Markus – trombone (backing vocals)


..September 2003:

De vestiging van ons band ligt nu bijna 4 jahren terug. Om en aanfang te vinden, hebben wij tun nog als en 4-koppige group (bestaand uit Lead- en tweede gitar, bassgitar en drums) het covern van bekennde rock- en punkrocksongs geoeffend. In de beginning zijn het mijst songs van bands zoals Bad Religion, Lagwagon, Silverchair, Bloodhound Gang, Pennywise, etc. geweest. Na ons erste optredens zijn we rechtstreeks snel van het covern gewisselt en zijn begonnen, eigene songs te schrijven, die wij na en na onder ons programma hebben gemixt tot de tijdpunt, waar ons eigen songs eindelijk het repertoire dominerden. Desondanks zal het ook vandaag nog voorkomen, dat op ons concerts weleens de ene of andere chart-breaker of classicer als en rockige versie ten besten word gegeven.
Wij hebben met de tijd meer en meer ervaaring op de stage collecteerd en er zijn ook meer mogelijkheijden ontstanden, ook ens overregionaal als support met bands zo als Venerea (AZ-Aachen), Terrorgruppe (Stuttgart), Undeclinable (Fenix Sittard), D.Sailors (KuBa- Jülich), Wohlstandskinder of Skin Of Tears te spelen.
Onze grootste optrede hebben wij als support van Good Charlotte in de Live Music Hall in Keulen voor 1600 mensen gespeelt en heel erg goede kritieken gehaald.

Onze erste Demo-CD "Amazing Daze" (8 songs + bonus-track) produceerden wij in een tonstudio in de burt van Keulen aan twee weekends in Juli 2001. Zij fond op ons Release-Party met bijna 200 verkochte exemplaares "en heel erg goede start" en is alvast in de Einslive-Heimat-Kult gepresenteerd worden. De songs "Holiday Experience" en "Weak" zijn op verscheidene samplers vertreden (From Punk To Ska vol.3. [Wolverine Records], Street Attack vol.3 [Noisegate Productions] en Welcome to the Loonybin [Unpopular Disclose Records]).

Onze musiek stijl beteekenen wij als "Melodic SKAte Core". Daronder voorstellen kan men zich melodiese en afwisselingsrijke punkrock met meijst twee- of meerstemmige sang (verglijkbar met Bad Religion of No Use For A Name). Since wij (aanfang 2002) bijkomend met trompet en trombone uitgerust zijn, slaan (griffen) Ska-invloede ŕ la Reel Big Fish of Mad Caddies ons nieuwe songs.

Op onze tweede CD „Happy Hour“ zijn in tegenstelling met de eerste CD „Amazing Daze“ minder langzamere songs verzaameld en stellt ervoor en door en door ruige, harde bord fijnste melody punk met ska elementen voor.


Bezoekt a.u.b. ook onze website www.d-fame.de voor verdere informatie, downloadsongs en videos.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact