Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Left In The Middle


Naam : Left In The Middle
Genre : Punk n roll
Land : Nederland
Website : http://www.litm.tk

Discografie

Left In The Middle
left in the middle 2005
2005
the box
Left In The Middle
Rocking the Universe
2003
NoGood Records
Left In The Middle
Left in the middle
2002
Litm
Left In The Middle
Visiting Ali Baba
2001
Litm

Concerten

(Geen concerten gevonden)
Alle concerten

Artikelen

(Geen artikelen gevonden)

“Visiting Alibaba” , de eerste 8 tracks tellende cd waar left in the middle zich mee op de kaart zette dateert uit 2001.
In deze beginperiode was het voor de jonge getalenteerde band nog enigszins zoeken.
Er werden nummers gemaakt die, naar later zou blijken, niet de lading hadden waarmee left in the middle zich zou onderscheiden van het gros van de punkrock bands
Optredens, dus ervaring deed left in the middle vervolgens op door veelvuldig te spelen in de directe omgeving en zodoende bouwde zij al snel een goede reputatie op.
Met deze ervaring in de kofferbak trokken de mannen in 2002 weer de studio in om een opvolger van de eerste cd te maken.
Het geluid op de 9 tracks tellende tweede cd, simpel getiteld “Left in the middle” trok al wat meer naar de huidige stijl en werd door het hele land goed ontvangen.
De optredens volgde elkaar in snel tempo op, diverse kernpodia werden platgespeeld.
De Melkweg en het L.V.C. waren slechts enkele hoogtepunten die left in the middle naar een grotere naamsbekendheid tilden.
Ook Naked Records was onder de indruk van left in the middle en besloot dan ook om een nummer van de band op de punkrock verzamelaar “Still naked” te zetten.
Niet lang daarna kregen ook de jongens van punx.nl left in the middle in hun vizier en besloten ook een nummer van de band op hun punx.nl “Pleurop plaat” te zetten.
Door de niet aflatende werklust van de vier en de drang naar het perfectioneren van hun geluid, besloten zij dan ook om in 2003 een nieuwe 5 track tellende 8 cm minicd op te nemen.
“Rocking the universe” was een feit, de kracht en energie van weleer is nog steeds aanwezig het is echter een verrassende en verfrissende nieuwe stijl die left in the middle hier tentoonstelt zonder hun oude geluid vaarwel te zeggen.
Om de muziek van left in the middle nog meer impuls te geven werd er met Niels een 2e gitarist aangetrokken na de opnamen van “rocking the universe” waardoor het geheel nu nog meer balans heeft.
Met de komst van leadgitarist Niels zijn er tevens meer solo`s toegevoegd aan de muziek.
De nieuwe nummers hebben, zeker live een “vollere” en “vettere” sound.
Die combinatie maakt left in the middle een band die rockt als de hel!!!!
LEFT IN THE MIDDLE
RON-BAS , JAAP-VOCALS , IDRIS-GITAAR , NIELS-GITAAR , RICHARD-DRUMS
Contact:Email - litm@hetnet.nl Website: www.litm.tk
Tel.071-4021718/06-10704075 Adres: Koestraat 41 2231 je Rijnsburg




© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact