Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Snow Patrol


Naam : Snow Patrol
Genre : Poprock
Land : Engeland
Website : http://www.snowpatrol.net

Discografie

Snow Patrol
Eyes Open
2006
Universal
Snow Patrol
final straw
2004
Universal

Concerten

(Geen concerten gevonden)
Alle concerten

Artikelen

(Geen artikelen gevonden)

BIOGRAFIE

Final Straw is het derde album van Snow Patrol. Het is een mix van Britse Rock en US alternatieve gitaar pop. Het begon in 1994. Mark McClelland (bijnaam: Maps. Hij kent namelijk de weg in elke stad) en Lightbody zaten beide op Dundee University, Schotland. Musikaal klikte het gelijk en ze hielden ook nog van dezelfde bands. Toen dachten ze; waarom beginnen we onze eigen band niet. Zo ontstond Snow Patrol.

Eerst kwam de band met de naam Polar Bear, maar deze titel werd al gebruikt door de ex-bassist van Jane’s Addiction. Toen er een rechtzaak dreigde te komen, besloten McClelland en Lightbody een andere naam te kiezen: Snow Patrol.

Ze werden getekend door het Schotse label Jeepster Records. Later kwam de drummer Johnny Quinn (bijnaam: Thunderclap. Omdat hij zo hard drumt) bij de band. Hun debuutalbum was: Songs For Polar Bears en kwam in 1998 uit.

Nog een album, When It’s All Over We Still Have To Clear Up, kwam in 2001uit, maar de relatie tussen Jeepster Records en de band was niet erg goed meer. Het label wilde dat Snow Patrol hun naam veranderde in: The……… iets. De band heeft toen besloten om toch bij hun oude vertrouwde naam Snow Patrol te blijven en gingen weg bij het label.

Al snel werd hun zelfgeloof beloond. Met de Final Straw demo in circulatie, werd de band opgepikt door Poludor UK.. Er kwam nog een gitarist bij, Nathan Connolly (bijnaam: Handsome) en gingen toen de studio in. Resultaat…..Final Straw een varierend album met rauwe emotie. Echt een aanrader!!!!

Hun single Run stond derde in de Britse hitlijsten en het album is inmiddels goud in Engeland.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact