Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Vettig Front


Naam : Vettig Front
Genre : Punk
Land : België

Discografie

(Geen albums gevonden)

Concerten

(Geen concerten gevonden)
Alle concerten

Artikelen

(Geen artikelen gevonden)

‘t Vettig Front
“Hoe vettiger, hoe prettiger 80ies HC punk“

Geschiedenis :

De naam “’t Vettig Front” is ontstaan in de beginjaren 80, als verzamelnaam voor de toenmalige Antwerpse HC punx, die ook regelmatig bijeenkwamen en bezocht warden door punx van Diest, Turnhout, Kortrijk, … ten tijde van Zyklome A, The Dirty Scums, Vortex, De Verdomde Idioten, Brutal Society, enz…
Concerten waren onze adrenaline, dus wij naar alles waar we maar naartoe konden gaan, met de kliek van ‘t Vettig Front.
‚t Vettig Front was ook de naam die gegeven werd aan het piepkleine appartementje in Borgerhout, waar we bijeenkwamen om het weekend in te rollen en daarna te gaan crashen.
Aan de kanten van Diest had je Hageland Hardcore, met hun voorliefde voor Amerikaanse en Italiaanse HC. Wel, wij hadden het Vettig Front, met voorliefde voor Britse, Duitse, Zweedse, Finse HC.
But we were „palls“, cos we were all active punx and friends!!
The cops and the system were our enemies.
De naam is toen me verhuisd met Fred, Diana en vettig Patje naar andere locaties, om uiteindelijk de naam te worden van het bandje dat we toen oprichtten in Waarloos (Kontich), en de naam voor het organiseren van concertjes in het Antwerpse (o.a. UK Subs, Disorder, the Depraved, Malinheads, …).
‘t Vettig Front was toen : Fred (guitar & zang), Diana (zang), vettig Patje (drums) en Bosse (bass).
Wegens tijdsgebrek van Bosse werd die toen vervangen door Benny.
Er werd 6 maanden gerepeteerd tot het huis in Waarloos moest verlaten worden, en Fred en Diana voor lange tijd verdwenen met de noorderzon.
‚t Vettig Front was niet meer, maar is stilletjes blijven voorleven in het hartje van vettig Patje, die nog in een paar bands heeft gespeeld (.........), en concerten is blijven organiseren (o.a. .........).
Anno 2002 verscheen Fred terug in de Antwerpse scene, na een negatieve spirituele zoektocht van bijna 16 jaar, en wegens gemis aan goeie oldschool hardcore 80ies punk, omdat vooral NYHC en streetpunk te zien en te horen was op festivals in Vlaanderen, kwam het idee terug boven om ‚n bandje op te richten!
„Cos if you can’t hear it no more, you can always try to play it yourself!“
Fred vond Joris, waar hij vroeger mee samen had gespeeld in Brutal Society, en die al jaren eenzaam en alleen op z’n guitar stond te rammen, en er wel mee verder wou doen in een band! De jonge Jena, kind aan huis bij Fred, werd ingeschakeld voor de 2e zang, en vettig Patje die toen net z’n dierbare vriendin op veel te jonge leeftijd had moeten afgeven en een zware periode tegemoet ging, kon het aanbad ook best gebruiken om erbij te komen drummen.Zo kon hij zijn verdriet, frustraties en woede afreageren op zijn drumkit!!
Zen die reeds .................................................................................................................
Vermits de oorspronkelijke bezielers van’t Vettig Front in de band speelden, werd unaniem besloten om de naam terug uit het stof en verleden te halen en opnieuw te gebruiken!!
‚t Vettig Front anno 2005 werd dus :

Jena : zang
Fred : zang en 2e guitar
Joris : guitar
Zen : bass
vettig Patje : drums

Met deze bezetting speelden we sinds april ‚06 driemaal, nl in Palinghuizen te Gent, in Villa Squattus Dei te Leuven, en op een concert met The Usual Suspects en P.A.I.N. in Zaal VZW Emma in Antwerpen.
Door een onenigheid binnen de groep, over twijfels of een zangeres wel nodig was, nam Jena de „prijzenswaardige“ beslissing om een stapje opzij te zetten en zich op andere dingen te concentreren.
Wat de huidige bezetting geeft :

Fred : zang
Joris : guitar
Zen : bass
vettig Patje : drums

Met deze bezetting hebben we op 4 oktober ‚06 gespeeld in de „Scheld’apen“ in Antwerpen, samen met Inner Terrestrials (met dank aan Thijs die avond om onze bassist te vervangen die toen andere verplichtingen had).
Om een zo breed mogelijk publiek te bereiken met onze muziek en teksten, maken we zowel nummers in’t engels, als in’t vlaams, aantwaarps en frans.
De onderwerpen gaan van doppen, via Paris Hilton, tot incest en misbruik.
Onderwerpen die ons als veertigers aanbelangen en frustreren.

Up the punx, cheers!




© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact