podia
Willem Twee poppodium

gegevens
Adres:Boschdijkstraat 100
5211VD Den Bosch
Provincie:Noord-Brabant
Land: Nederland
Telefoon:+31736123422
Email:info@willem-twee.nl
Website:http://https://www.willem-twee.nl

plattegrond
agenda
Geen shows gepland in deze zaal...
Concert historie

info
Willem Twee poppodium

Een oude sigarenfabriek groeide uit tot poptempel en evolueert nu naar het kloppend hart voor popmuziek. In 2014 wordt WILLEM TWEE poppodium, voorheen W2 Poppodium, driftig verbouwd. Zo is er een nieuwe entree gecreŽerd en worden er drie nieuwe oefenruimtes gerealiseerd voor startende regionale bands.

Het poppodium werd in 1987 geopend door niemand minder dan John Hiatt en startte eind jaren í80 met een programma met de nadruk op de toen florerende hardcore/punkrockscene. Bekende namen zoals The Offspring en NOFX gaven acte de prťsence. De oude, industriŽle sfeer van de grote zaal paste perfect bij de ongepolijste programmering van het poppodium. Maar de tijden veranderen en het poppodium veranderde mee. De programmering heeft zich intussen zowel verbreed als verdiept. Er is ruimte ontstaan voor lichtere muziek, voor singer-songwriters, voor wereldmuziek, jazz en blues, maar ook voor hiphop, folk, metal, rock en (indie)pop. Ook het experiment wordt niet geschuwd. Met festivals zoals fabrIQ en FAQ heeft Willem Twee poppodium laten zien ook in de obscuurdere, prikkelende en experimentele segmenten thuis te zijn. Dergelijke festivals zijn in Nederland niet onopgemerkt gebleven.

Willem Twee kunstruimte en Willem Twee poppodium zijn beide op hetzelfde adres gevestigd: Boschdijkstraat 100. Er zijn drie parkeerplaatsen in de directe omgeving en een openbare fietsenstalling.


© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew