Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.
podia
JC De Stip

gegevens
Adres:Venneperweg 298
2153AE Nieuw-Vennep
Provincie:Zuid-Holland
Land: Nederland
Telefoon:0252-624200
Email:contact@de-stip.nl
Website:http://www.de-stip.nl/

plattegrond
agenda
Geen shows gepland in deze zaal...
Concert historie

info
Jongerencentrum De Stip is een van de jongerencentra in de Haarlemmermeer waar het jongerenwerk van stichting Meerwaarde wordt uitgevoerd. Het jongerenwerk van stichting Meerwaarde geeft o.a. invulling in de recreatieve en educatieve behoefte van jongeren in de leeftijd van 16 t/m 24 jaar.

In jongerencentrum De Stip werkt een jongerenwerker en vrijwilligers die gezamenlijk de activiteiten binnen het centrum ondersteunen en uitvoeren.

Jongeren die wat met hun vrije tijd willen doen, die activiteiten willen organiseren, die iets willen opzetten (een eigen club of een eigen plek), die informatie willen over bepaalde onderwerpen enz. kunnen bij de jongerenwerker in de Stip terecht. De jongerenwerker probeert dan samen met die jongeren een plan te maken en dit uit te voeren. Heel belangrijk is dat jongeren zelf moeten meewerken in het maken en uitvoeren van dat plan.

Je kunt ook met andere zaken in de Stip terecht. Jongeren met individuele problemen op het gebied van school, relaties, geld, politie, enz. kunnen door de jongerenwerker worden geadviseerd of doorverwezen worden naar relevante instellingen. Jongerenwerkers helpen jongeren dus ook om de juiste instelling (bijvoorbeeld jeugdhulpverleningsinstellingen) te vinden die het probleem samen met de jongere kan oplossen. Ook is er in de Stip allerlei informatie te krijgen in de vorm van folders, brochures en flyers. Op woensdagavond tussen 20:00 uur en 21:00 uur is er ook een inloopspreekuur van het J.I.P.

Maar Jongerencentrum de Stip is natuurlijk ook gewoon een leuke tent!. En iedere jongere die het leuk vindt om iets te organiseren of die gewoon eens langs wil komen is welkom.


© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact